Psichologiniai tipai. C.G.Jung Padidinti

Psichologiniai tipai. C.G.Jung

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

17,50 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9986-09-448-7
AutoriusCarl Gustav Jung
Leidimo metai2013
Įrišimaskietas
Psl.624
Formatas (mm)135x208
Leidykla„Margi raštai"
vokiečių kalbos vertė Zigmantas Ardickas

Apie prekę


Tai vienas reikšmingiausių ir stambiausių Jungo veikalų, kuriame išdėstyta savita psichoanalitinė žmogaus tipologijos teorija, paremta jo kaip psichoanalitiko darbo praktika, kai kurių charakteringų mokslo ir meno kūrėjų asmenybių ir jų kūrybos analize. Tuo tikslu autorius gilinasi į antikos ir viduramžių filosofiją ir religiją, vėlesnių laikų rašytojų (Dante's, Goethe's, Schillerio, Spitellerio ir kt.) kūrybą ir mokslininkų biografijas, senovės indų ir kinų religinę filosofiją. Apibendridamas savo tyrinėjimus Jungas skiria du pagrindinius asmenybės tipus, introvertą ir ekstravertą, kurių kiekvieną dar suskirsto į mąstantįjį, jausminį, pojūtinį ir intuityvųjį tipus.

Knygos pabaigoje pateiktas labai vertingas didelis skyrius, kuriame Jungas paaiškina svarbiausias psichoanalitinėje literatūroje vartojamas sąvokas, kaip jis pats jas supranta.

Tipas yra rūšies arba visuotinybės pobūdį charakteringai perteikiantis pavyzdys arba modelis. Siauresne šio veikalo prasme tipas yra būdingas vienos daugeliu individualių pavidalų pasitaikančios bendros nuostatos modelis. Iš daugybės pasitaikančių ir galimų nuostatų šiame tyrime aš išskiriu keturias, būtent tas, kurios daugiausia orientuojasi pagal keturias pagrindines psichologines funkcijas, taigi pagal mąstymą, jausmą, intuiciją ir pojūtį. Jei tokia nuostata yra įprastinė ir todėl individo charakteriui įspaudžia tam tikrą žymę, aš kalbu apie psichologinį tipą. Šiuos pagrindinėmis funkcijomis pagrįstus tipus, kuriuos galima vadinti mąstančiuoju, jausminiu, intuityviuoju ir pojūtiniu , pagal pagrindinės funkcijos kokybę galima suskirstyti į dvi klases: racionaliuosius ir iracionaliuosius. Prie pirmųjų priklauso mąstantysis ir jausminis tipai, prie antrųjų – intuityvusis ir pojūtinis tipai. Pagal vyraujantį libido judėjimą, būtent introversiją ir ekstraversiją, tipus taip pat galima suskirstyti į dvi klases. Visi pagrindiniai tipai gali priklausyti tiek vienai, tiek kitai klasei atsižvelgiant į tai, ar vyraujanti jų nuostata yra labiau introvertinė, ar ekstravertinė.

Carl Gustav Jung

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Psichologiniai tipai. C.G.Jung

Psichologiniai tipai. C.G.Jung

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: