Langas į vaiko pasaulį Padidinti

Langas į vaiko pasaulį

Nauja prekė

9,40 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9955-9987-0-9
AutoriusViolet Oaklander
Leidimo metai2014
Įrišimasminkštas
Psl.364
Formatas (mm)150x210
Leidykla„Žmogaus psichologijos studija"
anglų kalbos vertė Aušra Pundzevičienė
DailininkasMilda Zabarauskaitė (viršelis)

Apie prekę

Knygoje „Langas į vaiko pasaulį" pateikiama daug praktinių pavyzdžių, kaip galime pažvelgti į paslaptingą vaiko pasaulį, jį suprasti, padėti išgyventi krizes, įveikti sunkumus, paskatinti augimą. Tam svarbu nuoširdžiai domėtis vaiku, priimti jį tokį, koks yra, būti greta. Autorė Violet Oaklander kūrybiškai panaudoja įvairias meno, saviraiškos priemones, pateikia daugybę idėjų, galinčių padėti tiek su vaikais dirbantiems specialistams (psichologams, mokytojams, auklėtojams), tiek tėvams.

Nors apie vaikystę paprastai kalbama kaip apie šviesų, nerūpestingą ir laimingą gyvenimo laikotarpį, dažnam vaikui šeimoje, mokykloje tenka susidurti su priešiška aplinka, negeranoriškais ar tiesiog nepakankamai supratingais suaugusiais, patirti baimę, kaltę, vienatvę, netektis. Šie patyrimai gali sukelti įvairių psichologinių simptomų, trikdyti sklandžią vaiko asmenybės raidą. Tokiomis situacijomis išeiti iš aklavietės vaikui gali padėti kvalifikuotas psichoterapeutas – žmogus, mokantis įvertinti vaiko sunkumus ir profesionaliai taikyti tinkamus psichoterapijos metodus, o svarbiausia – sugebantis būti su vaiku jo patyrimo erdvėje, jį išklausyti, suprasti. Geštalto psichoterapijos atstovė VioletOaklander nuostabioje knygoje „Langas į vaiko pasaulį“, remdamasi savo ilgamete patirtimi, labai paprastai, tačiau giliai ir teoriškai pagrįstai aprašo vaikų psichoterapijos metodus ir jų taikymo ypatumus įveikiant tokius sunkumus, kaip hiperaktyvumas, stresas, būklės po traumuojančių išgyvenimų, nesaugumo jausmas, žemas savęs vertinimas ir kita. Knygoje gausu pavyzdžių, kaip psichoterapeutė kūrybiškai panaudoja piešimą, lipdymą, pasakojimų kūrimą, vaidinimą, padėdama vaikams įsisąmoninti savo patyrimą, įveikti slogius išgyvenimus ir atrasti takelį vidinės laisvės bei savo galimybių įgyvendinimo link.

Ši knyga turėtų sudominti pirmiausia vaikų psichologus bei psichoterapeutus, tačiau jos skaitytoju gali tapti bet kas, kam smalsu žvilgterėti pro išminties langą į vaikystę – ir savo, ir apskritai žmogaus.

Dr. Vitalija Lepeškienė

Kita Violet Oaklander knyga „Paslėpti lobiai: vaiko vidinio pasaulio žemėlapis"

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Langas į vaiko pasaulį

Langas į vaiko pasaulį

Priedai

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: