• Nauja
Gyvenimas vartojimo instrukcija

Gyvenimas vartojimo instrukcija

23,10 €
Postmodernizmo klasika – literatūra kaip galvosūkis – Paryžiaus daugiabučio istorija.
check Turime
Kiekis

Gyvenimas vartojimo instrukcija (1978) – svarbiausias garsaus prancūzų rašytojo Georges’o Pereco romanas, lyginamas su James’o Joyce’o Ulisu. Dienraščio Le Monde jis įtrauktas į 100 reikšmingiausių amžiaus knygų sąrašą.

Romano pasakojimas konstruojamas aplink vieną Paryžiaus daugiabutį, kuris tarsi nusimeta fasadą: kiekvienas knygos skyrius kviečia pasisvečiuoti vis kito kambario interjere ir pasinerti į jo gyventojų istoriją.

Gyvenimas vartojimo instrukcija – žmogiškosios būties ironijos asortimentas, atskleidžiantis genialius ir prie absurdo priartėjančius žmonių užmojus, aistras, sėkmes ir nuopuolius. Tai atidaus stebėtojo žvilgsniu skrodžiama gyvenimo patirčių panorama.

Šachmatų žirgo žingsniu keliaudamas per devyniasdešimt devynis daugiabučio kambarius, skaitytojas aplanko tolimiausius pasaulio kampelius, išgirsta keisčiausių istorijų, sprendžia mįsles ir galvosūkius. Knygos grožį kuria jos kompleksiškumas, atida mažiausioms ir iškalbingiausioms detalėms, susidedančioms į milžinišką dėlionę, kuri ir yra tikrasis gyvenimas.

1978 m. romanas pelnė Medičių apdovanojimą (Prix Médicis)

: 2 Prekės

Charakteristikos

ISBN / EAN
9786098198744
Autorius
Georges Perec
Leidimo metai
2023
Įrišimas
kietas
Psl.
608
Leidykla
Lapas

30 kitų prekių šioje kategorijoje :