Šaknys, atžalos ir likimai

Šaknys, atžalos ir likimai: Dovydėnų gentis šimtmečių vingiuose.

7,90 €
: KITI LEIDĖJAI
check Turime
Kiekis

Knygoje „Šaknys, atžalos ir likimai" aprašoma Dovydėnų gentis, kilusi iš Rokiškio krašto, Čedasų valsčiaus kaimyninių kaimų – Trumpiškio ir Jokūbiškio. Genties šaknys siekia aštuoniolikto amžiaus vidurį. Daug metų Trumpiškio Dovydėnai gyvenę sėsliai, nuo XX a. pradžios pasklido, atžalos įsikūrė aplinkiniuose kaimuose ir miesteliuose, o ilgainiui plačiai išsibarstė po pasaulį.

Leidinyje Dovydėnų genties ir ryškesnių jos asmenybių gyvenimai aprašyti susiejant su Lietuvos ir gimtojo krašto, kaimo, parapijos epochos tarpsnių istorine, etnine, kalbine aplinka. Pasinaudota archyviniais dokumentais iš bažnytinių registracijų knygų, muziejų, pateikiami Dovydėnų genties žmonių, daugiausia vyresnio amžiaus, autentiški prisiminimai apie įvairiais laikotarpiais jų nueitą kelią. Vertingų duomenų apie šeimą, Trumpiškio praeitį ir nūdieną surinko Vladas Dovydėnas, vienintelis tiesioginis šios genties atšakos atstovas, iki šiol gyvenantis savo sodyboje Trumpiškyje ir besirūpinantis gimtinės gražinimu ir jos vardo įamžinimu. Svarbus šaltinis - šeimų nuotrauktį albumai.

Danutės Einikienės (Dovydėnaitės), rašytojo Liudo Dovydėno sūnaus Jono, Vytauto Brekio ir Vlado Dovydėno sumanymas parengti knygą apie Trumpiškio Dovydėnus suteikė progą giminaičiams dažniau tarpusavyje susitikti, bendrauti, bendromis pastangomis iš užmaršties prikelti daug Lietuvos kultūrai nusipelniusių asmenų, svarbių įvykių, kitaip pažvelgti į brangius, šeimos relikvijomis tapusius tėvų ir protėvių buities, asmeninius daiktus ir juos įvertinti.

Dėkoju visiems knygų mylėtojams ir bičiuliams. Atvertę knygos „Šaknys, atžalos ir likimai" puslapius skaitytojai pamatys, iš kur Dovydėnų gentis atėjo, kaip gyveno, gyvena ir kurlink eina.

Vytautas Brekys

*Šaknys, atžalos ir likimai: Dovydėnų gentis šimtmečių vingiuose / [parengė V. Primakienė, V. Brekys]. Lenox: Undermountain Press, 2014.421, [1] p.: iliustr., faks., portr.

Taip pat galima įsigyti ir Liudo Dovydėno kūrybą, kurią skaito O. Dautartaitė "CD_Gyvenimo pilnatvė. Pasakos, apsakymai, apysaka (3 CD)"

Lietuvos istorija šeimos likimuose - Dovydėnų gentis (knygos ištrauka)

 

KITI LEIDĖJAI
: 2 Prekės

Charakteristikos

ISBN / EAN
978-1-63173-699-5
Leidimo metai
2014
Sudarytojas
Vida Primakienė, Vytautas Brekys
Įrišimas
kietas
Psl.
424
Formatas (mm)
175x205
Leidykla
Undermountain Press

Pirkėjai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko

26 kitų prekių šioje kategorijoje :