• Nauja
Šokio erdvėse. Balerinos Loretos Bartusevičiūtės kūryba

Šokio erdvėse. Balerinos Loretos Bartusevičiūtės kūryba

22,15 €

Loreta Bartusevičiūtė (g. 1958) – viena iš svarbiausių XX a. pabaigos Lietuvos baleto solisčių, kurios kūryba ženklina naują Lietuvos baleto istorijos etapą, susijusį su Lietuvos baleto mokyklos raida, nauja jos technine ir menine kokybe. 

check Turime
Kiekis

Loreta Bartusevičiūtė (g. 1958) – viena iš svarbiausių XX a. pabaigos Lietuvos baleto solisčių, kurios kūryba ženklina naują Lietuvos baleto istorijos etapą, susijusį su Lietuvos baleto mokyklos raida, nauja jos technine ir menine kokybe. Ryškus artistiškumas, puiki klasikinio šokio technika, derinanti virtuoziškumą su subtiliais šokio stiliaus niuansais, leido Bartusevičiūtei sukurti pavydėtiną sąrašą baleto personažų. Humoras ir  dramatizmas, komiška bravūra ir lyrizmas, konkreti sceninio charakterio detalė ir apibendrinta filosofinė įtaiga – kryptys, kuriomis skleidėsi Loretos Bartusevičiūtės talentas.

Kiekvienas vaidmuo – atskira istorija, ne tik  balerinos Loretos Bartusevičiūtės, bet ir kiekvieno jos spektaklius regėjusio žiūrovo meniškosios patirties dalis – švytinti, viliojanti ir jau nykstanti kaip miražas.

Knyga gausiai iliustruota Loretos Bartusevičiūtės vaidmenų ir asmeninio gyvenimo nuotraukomis, pateikiamas jos vaidmenų sąrašas, jaunesnės kartos baleto solisčių, choreografių mintys apie balerinos kūrybą.

Knyga skirta Lietuvos baleto istorija besidomintiems skaitytojams, knygą redagavo Audrė Kubiliūtė, dailininkas – Liudas Parulskis, išleido „Krantų“ redakcija ir Lietuvos kultūros tyrimų institutas, spausdino „Standart Impressa“.

: 2 Prekės

Charakteristikos

ISBN / EAN
9789955857327
Autorius
Helmutas Šabasevičius
Leidimo metai
2021
Įrišimas
minkštas
Psl.
208
Leidykla
Krantų redakcija
Dailininkas
Liudas Parulskis

30 kitų prekių šioje kategorijoje :