Margučių rytas. Animacinio filmo gimimas.

Nauja prekė

6,90 € su PVM

-3,10 €

10,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-8107-06-7
AutoriusJūratė Leikaitė
Leidimo metai2015
Įrišimaskietas
Psl.60
Formatas (mm)205x298
Leidykla„Filmų štrichai" ir „Išmintis"

Apie prekę

SerijaLietuvių šventės animacijoje“.

Knyga "Margučių rytas. Animacinio filmo gimimas." skirta supažindinti su lietuviškomis Velykų šventės tradicijomis ir animacinio filmo "Margučių rytas" kūrimo užkulisiais. Režisierė Jūratė Leikaitė išsamiai aprašo filmo idėją ir jos įgyvendinimą, atsako į pagrindinius klausimus apie filmo kūrimą. Leidinys gausiai iliustruotas filmo kadrais, eskizais, kadruotės fragmentais, nuotraukomis iš kūrybos proceso. Knygoje atsakoma į klausimus, kaip kuriami scenarijai, už ką atsakingas filmo režisierius ir dailininkas.

Animacinių filmų režisierė ir dailininkė Jūratė Leikaitė dalijasi kūrybos paslaptimis, plačiai atverdama duris į spalvingą filmo „Margučių rytas“ pasaulį.

„Filmo vizija iškilo netikėtai: bekraštėje dangaus erdvėje pulsavo  „pūkuotas kiaušinis“. O ant jo paviršiaus leidosi žvaigždės, vinguriavo žalčiukai, mirgėjo saulutės, glaudėsi žolynėliai ir gėlelės. Keitėsi kiaušinių spalvos ir ornamentų raštai. O aš tarytum girdėjau magišką margučio kuždesį: „Nupiešk mane, nupiešk, žiūrėk, koks aš talpus ir lengvas, aš - Pasaulio Kiaušinis!“

Kas autorei padėjo įgyvendinti šią viziją? Kaip gimsta animaciniai filmai? Kaip dailininkas kuria filmo eskizus, kadruotę, ieško personažų charakterių? Kas yra filmo dekoracija? Kaip piešiamas animacinės scenos judesys?

Filmas „Margučių rytas“ apkeliavo daugiau nei 40 tarptautinių kino festivalių, pelnė daugybę prizų, diplomų ir apdovanojimą „Sidabrinė gervė“ kaip geriausias 2008 metų Lietuvos animacinis filmas.

Knygos peržiūra:

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Margučių rytas. Animacinio filmo gimimas.

Margučių rytas. Animacinio filmo gimimas.

22 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: