DVD Filmai suaugusiems. Lietuvių animacija - debiutai.

Nauja prekė

Dėmesio: Paskutinė prekė atsargose!

5,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN4770571868007
Leidimo metai2012
Leidykla„Vilanima filmų studija"
Dėžutės formatas (mm)135x190

Apie prekę

Režisieriai: J. Leikaitė, I. Miškinytė, U. Budinaitė, A. Skučas, V. Aškinis, G. Stančiauskaitė, J. Bernotas, J. Švambarytė, V. Kriaučiūnas.

DANGAUS SĖKLOS: Berniukas supranta, kad jo sapnas tapo tikrove, ir tuo džiaugsmu jis dalijasi su pasauliu.

DEJA VU: Tai pasakojimas apie dažnai gyvenime sutinkamą deja vu reiškinį. Visa tai perteikiama per kritimą – tai tarsi visas gyvenimas, kuris greitai prabėga pro akis.

KARALIUS MIRĖ, TEGYVUOJA KARALIUS: Istorija ant šachmatų lentos taip primena žmonių gyvenimus, čia ir kova, ir išdavystė ir valdžios troškimas. Pusiausvyra gyvenime – ir juodo ir balto.

MAN REIKIA: Tai istorija apie mažą mergaitę, kurios pagrindinė frazė gyvenime buvo: „Man reikia!“.

METAMORFOZĖS: „Metamorfozės“ – tai 1996-aisiais lietuvių režisierės Jūratės Leikaitės sukurtas trumpametražis debiutinis animacinis filmas apie vyro ir moters žvėriškus santykius, kas vėliau įtakoja jų virtimą įvairiais padarais. Subtilus tarpasmeninių santykių tyrimas, kai griūvančios senos sistemos fone gimsta nauja.

NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENA: Trumpa animacinė istorija apie žmones, mėginančius išsilaisvinti. „Nepriklausomybės diena“ yra simbolinis – alegorinis pasakojimas, apie iš radijo aparato pabėgusį muzikantą, cukraus šaukšteliu nuskandintą laivą, žlungusias viltis surasti meilę už durų su širdele ir dingusios kepurės atsiradimą. Šias istorijas vienija bendra tema – laisvė.

SAGA: Animacinė istorija apie žmones, pamestas ir atrastas sagas, ir visus juos siejančius nematomus siūlus.

TILTAS: Tiltas – tai gyvenimas, atkarpa kupina nuolatinių išbandymų, simbolis, žymintis žmogaus balansavimą tarp įvairių prieštaravimų, tarp norų ir realybės, regimybės ir tikrovės, idealaus ir materialaus pasaulių. Filmas sukurtas pagal Kafkos apsakymą.

UŽRIBIS: „Užribis“ – filosofinė vieno žmogaus kelionė, kurios metu svarstomas aplinkos ir subjekto santykis. Ar iš tiesų žmogus yra pasmerktas laisvei?

VAIKYSTĖS DIENORAŠTIS: Animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ pasakoja apie sergančios mergaitės bei boružės draugystę, kuri atspindi ypatingą santykį tarp vaiko ir gamtos. Šis siužetas įkvėptas Marcelijaus Martinaičio eilėraščio „Rauda boružei“. „Vasaros sapnas“ bei filme skambančios Vytauto Kernagio dainos „Rauda boružei“. Istorija apie mažą mergaitę ir jos vaikystės dienoraštį. Sužeistai mergaitei pasveikti padeda boružė. Sunkiai sužeista mergaitė ligoninėje suranda boružę, paprašo, kad boružė pakilusi į dangų parūpintų jai sveikatos... Po kurio laiko pasveikusi mergaitė suranda mirusią boružę ir nusprendžia palaidoti ją. Visus savo pergyvenimus mergaitė aprašo vaikystės dienoraštyje.

VIENOS DIENOS FANTAZIJA: Trumpa absurdo meilės istorija. Pasaulyje, kuriame moteris įkalinta laike, o kiaule raitas vyras tikisi ją išvaduoti – viskas yra įmanoma ir stebėtis nėra kuo.

VISADA ŠALIA: „Visada šalia“ – animacinis filmas pasakojantis apie žmonių artumą. Penkios valandos vakaro, tai laikas kai artimieji susirenka puodeliui arbatos. Vieni jų visdar gyvena greta, o kiti jau toli, anapus, tačiau ir vieni ir kiti nepraleidžia progos pabūti šalia vienas kito.

Trukmė 57 min.

Kalbos: LT, EN

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

DVD Filmai suaugusiems. Lietuvių animacija - debiutai.

DVD Filmai suaugusiems. Lietuvių animacija - debiutai.

15 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: