Biblija - nesusipratimų šaltinis Padidinti

Biblija - nesusipratimų šaltinis

Nauja prekė

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-95474-6-6
AutoriusBrianas Bakeris
Leidimo metai2015
Įrišimasminkštas
Psl.192
Formatas (mm)115X185
Leidykla„forSMART"
anglų kalbos vertė Lina Navickaitė

Apie prekę

Brianas Bakeris daugelį metų buvo fundamentalistu krikščioniu, dešimtmetį – vienos didžiausių Australijos bažnyčių pastoriumi. Iširus santuokai, jis atsistatydino iš dvasininko pareigų ir praleido metus gilindamasis į savo tikėjimą ir Biblijos patikimumą. Galų gale Brianas Bakeris suprato, kad krikščionybė turi didelių trūkumų, o pati Biblija yra ne kas kita, o žmogaus kūrybos, vaizduotės ir mitų, perduodamų iš kartos į kartą, rezultatas. Kadangi Biblija grindžiama gandais ir yra parašyta mažiausiai 40 skirtingų autorių, kurių nė vienas savo akimis neregėjo aprašomų įvykių, per maždaug 1600 metų laikotarpį, ji negali būti laikoma „įkvėpta Dievo“.

Ieškodamas atsakymų į kilusius klausimus, autorius iš tikinčiojo virto realistu, racionaliai mąstančiu skeptiku ir ateistu. 2009 m. jis išleido savo pirmąją knygą – „Nuo tikėjimo iki proto“, kurioje aprašo, kodėl daugiau nebetiki Dievu, angelais, demonais, velniu, dangumi, pragaru ar pomirtiniu gyvenimu.

Knygoje „Biblija – nesusipratimų šaltinis“ Brianas Bakeris, remdamasis Biblijos ištraukomis, atskleidžia jos netikslumus, nesutapimus, prieštaravimus ir fantazijas. Aptariami pagrindiniai, plačiai žinomi ir tiesa laikomi įvykiai, tokie kaip pasaulio sukūrimo istorija, Jėzaus nukryžiavimas ir prisikėlimas, su Jėzumi susijusios pranašystės. Nepamirštamas Jėzaus sugrįžimas ir krikščionių propaguojamos šeimos vertybės. Autorius taip pat visiškai paneigia maldos galią ir tvirtinimą, esą Dievas gydo sergančiuosius.

Tai nebus lengvas skaitinys daugeliui krikščionių, tikinčių, kad Biblija išties yra „Dievo žodis“, ir priimančių ją kaip absoliučią tiesą. Po daugelio ieškojimų ir tyrinėjimų metų Brianas Bakeris prisipažįsta buvęs apgautas ir suklaidintas, bet dabar sako: „Kartą buvau aklas, tačiau dabar aš regiu!“

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Biblija - nesusipratimų šaltinis

Biblija - nesusipratimų šaltinis

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: