Iš gražaus naujojo pasaulio. Ekspedicijos į šalies gilumą Padidinti

Iš gražaus naujojo pasaulio. Ekspedicijos į šalies gilumą

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

9,10 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9789955337065
AutoriusGünter Wallraff
Leidimo metai2017
Įrišimaskietas
Psl.348
Formatas (mm)140x215x35
LeidyklaAkademinė leidyba

Apie prekę

Giunteris Valrafas vėl keliauja po priedanga. Šiame knygos "Iš gražaus naujojo pasaulio. Ekspedicijos į šalies gilumą" leidime skelbiami du nauji reportažai: G. Valrafas atskleidžia, kaip greitai galima tapti neteisingos diagnozės auka psichiatrijoje, kai daromas didelis spaudimas mažinti išlaidas. 
Ypatingo atgarsio sulaukė ir slaptas jo tyrimas GLS siuntų tarnyboje, kurioje išnaudojami ir žlugdomi siuntas pristatantys vairuotojai bei subrangovai. 

Šiuose ir dar keturiuose reportažuose G. Valrafas pirmą kartą išsamiai dokumentavo savo naujų žurnalistinių tyrimų, kuriuos jis tęsė ir pasirodžius publikacijoms spaudoje, rezultatus. Jo išvada tokia: vis dar tokioje pat turtingoje šalyje šiandien vis daugiau žmonių gyvena arti skurdo ribos, dėl to visuomenei gresia skilimas.

Iš vokiečių kalbos vertė Rūta Butkutė 

„Giunteris Valrafas vėl po priedanga keliavo ten, kur uždarbio išgyventi nebeužtenka: telefonų skambučių centre, kaip mažai uždirbantis darbuotojas duonos fabrike, kaip benamis. Keliantys baimę jo tyrimų rezultatai turi užtektinai parako."
Žurnalas Boersenblatt

„Kasdienis rasizmas, kokj tenka patirti juodaodžiams žmonėms Vokietijoje, nėra valstybinė paslaptis. Vis dėlto, jei ne Giunteris Valrafas, šios temos nebūtų visuose televizijos kanaluose."
Dienraštis Tageszeitung

„Knyga gera ir reikalinga dėl paprastos priežasties: aprašytos blogybės taip paplitusios, kad su jomis kovojančiųjų balsai niekada neskambės užtektinai garsiai."
Radijo stotis Deutschlandsradio

„Valrafo socialiniai reportažai pakeitė respubliką, jis - legenda, jo nuopelnai neginčijami. Jo tyrimai sujaudino milijonus žmonių ir padėjo jiems kasdieniame gyvenime."
Žurnalas Der Spiegei

„Bet kuriam Lietuvos skaitytojui ši knyga turėtų atverti pasaulį, esantį už iškabų spindesio, kad šis susimąstytų apie išnaudojimą, paniekinimą, nepakantumą demokratinėse mūsų - iš pažiūros laisvų žmonių, kurie laikosi teisingų įstatymų, - visuomenėse."
Prof. Andrius Vaišnys Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Iš gražaus naujojo pasaulio. Ekspedicijos į šalies gilumą

Iš gražaus naujojo pasaulio. Ekspedicijos į šalies gilumą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: