Bedalis ir labdarys Padidinti

Tik internetu

Bedalis ir labdarys

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

6,95 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9955-605-81-2
AutoriusPaulina Pukytė
Leidimo metai2013
Įrišimasminkštas
Psl.159
Formatas (mm)135x200
Leidykla„Apostrofa"

Apie prekę

Trečioje Paulinos Pukytės knygoje "Bedalis ir labdarys" įvairiažanriai tekstai susijungia į žmonių tarpusavio santykių istoriją.
Tai kelionė per svetimos kultūros pelkę: nuo nesusikalbėjimo ir nesupratimo - per apgavystes, absurdą, abejingumą, žiaurumą, netektį, ilgesį - iki pat troškimo susigrąžinti prarastą kalbą.

Knygoje „Bedalis ir labdarys: dialogai ir monologai“ ir viršelyje panaudotos iliustracijos – tai  autonomiškas Paulinos Pukytės kūrinys (15 rastų piešinių), egzistuojantis greta teksto, tačiau drauge su juo sudarantis nedalomą projekto visumą.

Kitos Paulinos Pulytės knygos - "Jų papročiai" ir "Netikras zuikis".

"Paulina Pukytė bene pirmoji pradėjo kultūrines Londono retransliacijas – ne kaip „meninį“ importą, o kaip nesusikalbėjimų kroniką. Iki šiol jos tarpkultūriniai tekstai išlieka aštriausi ir skaitomiausi. Dauguma rašyti pradėjusių išvykėlių perima kitos kultūros balsą ir tampa jos misionieriais, pamokslininkais, pranašais. Taip nenutiko Pukytei. Ji atkakliai balansuoja tarp dviejų kultūrų, neprarasdama kritinio proto ir koncentracijos.
Jau pirma Pukytės trumpų istorijų knyga „Jų papročiai“ (2005) atskleidė autorės gebėjimą ištraukt absurdo geluonį iš kasdienybės. Antroje knygoje „Netikras zuikis“ (2008) nuo konkrečių situacijų vaizdavimo autorė perėjo prie ne mažiau aštrios jų refleksijos.
Naujausia knyga „Bedalis ir labdarys“ – šnekamosios kalbos grynuolis (jei toji kalba gali būti gryna). Išnyksta distancija tarp autoriaus ir personažo. Galima sakyti, kad ir personažas išnyksta – lieka tik pokalbiai: valstybės įstaigose, oro uostuose, kavinėse, virtualioje erdvėje. Šioje knygoje šnekamoji kalba išsivaduoja iš kasdienybės kūno ir ima kurti save. Pukytės tekstus galima skaityti kaip žodžių skulptūras, sumontuotas iš rastų (kalbos) daiktų. Autorės fantazija, akylumas ir lakoniškas stilius žada tikrą teksto malonumą. Svarbiausia, kad tokią knygą skaitys ir moksleivis, ir kasininkė, ir kultūros darbininkas. Kiekvienas ras kažką sau – ir be jokių kokybės nuolaidų."

Laima Kreivytė

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Bedalis ir labdarys

Bedalis ir labdarys

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: