Išpažintis sau

Nauja prekė

4,65 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-455-149-9
AutoriusAlvydas Zaptorius
Leidimo metai2013
Įrišimasminkštas
Psl.197
Formatas (mm)145x210
LeidyklaUtenos Indra

Apie prekę

Kas yra žmogus? Kokia misija jam skirta šiame pasaulyje? Dažnai šią misiją mes vadiname likimu. Ar galima pakeisti likimą? Taip, galima...

Kiekvienas žmogus atskirai ir mes visi kartu neabejotinai galime tai padaryti. Tereikia nustoti bėgti per gyvenimą. Juk ne gyvenimas taip greit bėga, bet mes stengiamės per jį kuo greičiau perbėgti ir žūtbūt aplenkti vienas kitą. Taip ne savo noru esame įtraukti į šį beprasmį bėgimą. Pats laikas būtų mums iš šito bėgimo pasitraukti. „Aplenkti vienas kitą“, - skamba paradoksaliai, nes tai reiškia ir greičiau pasiekti neišvengiamą gyvenimo „finišą“. Natūralu, bėgantis labiau pavargsta ir nebepastebi, kas vyksta šalia jo ir aplinkui. Ir bėgant tikimybė susižaloti yra kur kas didesnė. Tik kai bėgantį visai apleidžia jėgos ir kai jis atsiduria prie pat jau minėto gyvenimo „finišo“, jis suvokia šio bėgimo per gyvenimą pasekmes ir gailisi nesuradęs laiko daugiau pabendrauti su artimiausiais žmonėmis. Tiesa ta, kad išeidami iš šio pasaulio jokių žemiškų turtų nepasiimsime – kaip atėjome į šį pasaulį be nieko, taip ir paliksime jį nieko nepasiimdami. Dažnai užduodu sau klausimą ;“vardan ko mes tai darome?“ Kad materialinių vertybių turėtumėme daugiau už kitus – daugiau už kaimynus, daugiau už pažįstamus. Kam? Kad pasijustumėme stovintys laipteliu aukščiau šioje dirbtinai sukurtoje hierarchijoje? Kad galėtumėme pažvelgti iš aukščiau į kitus, kurie turi už mus mažiau? Tikriausiai taip. Juk dažnai žmogų vertiname pagal jo dėvimą drabužį, pagal turtą ir padėtį visuomenėje. Pats laikas būtų mums visiems nors trumpam stabtelėti, nustoti bėgti per gyvenimą ir apsidairyti aplink – kokie nuostabūs žmonės mus supa. Dažnai nuoširdus bendravimas teikia daug didesnį malonumą nei materialinės vertybės. Mes privalome savo gyvenimą ne perbėgti, bet neskubėdami per jį pereiti. Tada ir prisiminimai apie nugyventą gyvenimą neatrodys kaip koks pagreitintai prasuktas filmas.

Šis kūrinys – mūsų pasaulio ir kartu mūsų visų teorinė valdymo versija. Jame pagrindiniai herojai bando atskleisti tą nematomą galingą mus valdančią jėgą ir kovoti su ja. Jie bando kovoti su tais, kurie save laiko mūsų planetos valdovais ir šeimininkais.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Išpažintis sau

Išpažintis sau

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: