Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos: 1001 idėja. Padidinti

Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos: 1001 idėja.

Nauja prekė

12,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-5-417-00998-3
AutoriusLina Jaruševičiūtė
Leidimo metai2010
Įrišimaskietas
Psl.236
Formatas (mm)227x257
Leidykla„Mintis"

Apie prekę

Paskutiniai egzemplioriai, knygų viršeliai gali turėti įbrėžimų ar kitų pažeidimų.

Tai išsamus praktinis dekoravimo vadovas skirtas visiems dekoruojantiems. Ne tik dekupažo technikos mėgėjams, bet ir ieškantiems platesnių dekoravimo galimybių bei naujų idėjų. Knygoje detaliai pristatomi pagrindiniai dekupažo technikos etapai, dekoravimui skirtų priemonių veikimo principai, jų naudojimo gudrybės ir išskirtiniai efektai, dekoravimo technikos bei techniniai sprendimai: paveiksliukų ploninimo būdai, netradicinės sendinimo, auksavimo technikos, pritapymas, šešėliavimas ir spalvų maišymas, stiklo ir tekstilės dekoravimas, rankų darbo popieriaus gaminimas, dekoravimas reljefinėmis pastomis ir daugybė kitų. Kai kurios technikos eksperimentuojant atrastos pačios autorės. 

Mano galva pilna idėjų, jos gimsta pasiutusiu greičiu, ir, atrodo, dauginasi, pinasi jau be mano valios. Nutariau surašyti bent vienos srities idėjas, kurios veisiasi manyje. Taip gimė ši knyga, kurią rašiau kaip dekoravimo dienoraštį.  Kai mintys užrašomos, jas galima padėti į lentyną ar dalintis su kitais, bet geriausia, jog atsiranda daugiau vietos kitoms idėjoms... Tikiuosi, kad 1001 idėja ne riba, o tik kūrybinio kelio pradžia. 

Lina Jaruševičiūtė – profesionali dekoratorė, besidominti šių dienų meninėmis tendencijomis. Studijuoja Vilniaus dailės akademijoje, kuria ir dekoruoja vienetinius daiktus  populiariosiomis bei autorinėmis technikomis. Kiti Linos Jaruševičiūtės leidinukai čia

Naujas leidimas 2011 metais „Dekoravimas. Praktinis įvairių dekoravimo technikų vadovas. 1001 idėja."

dekoravimas

 Įžanga

Kam skirta ši knyga? 

Uždavė man kartą šį klausimą. Keistas klausimas. Kam gi gali būti skirtos teminės knygos, jei ne tiems, kurie domisi viena ar kita tema. Tačiau atsakymas nėra toks paprastas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Pabandysiu atvirai atsakyti, kokiam skaitytojui skirta manoji. Pirmiausia ši knyga skirta visiems, kas negali be klausimų ir eksperimentų.  Esu tokia būtybė, kuri netiki tol, kol pati neišmėgina. Tikiuosi, kad knyga paklius į tokių pačių nepatiklių skaitytojų rankas. 

Antras labai svarbus dalykas – knyga skirta  žmonėms, kurie turi tiek pat kantrybės, kiek jos turi sėlinantis tigras. Be kantrybės ir meilės šiam užsiėmimui, mielieji, nieko nebus, siūlau negaišti brangaus laiko ir nesiimti dekoruoti. 

Šiuo metu  apie dekoravimą kalbama parduotuvėse, rašoma laikraščiuose, leidžiamos knygos, visko yra tiek daug, tačiau informacija pateikiama mozaikiškai. Vienu metu man pačiai galva jau buvo apsisukusi – tiek visko daug, kaip čia ką pasakoti, juk neišnagrinėsi kiekvienos firmos katalogo atskirai. Tad nutariau atsakyti į dažniausiai iškylančius klausimus, pristatyti priemonių veikimo principus. 

Man labai patinka žinoti taisykles, kad po to galėčiau jas laužyti. Tikiuosi, kad knyga jus padrąsins imtis eksperimentų. Viliuosi, kad perskaičius mano knygą, jums dar kils daugybė klausimų, į kuriuos atsakysite eksperimentuodami patys. 

Didžiausi mano atradimai įvyko netyčia, kitus tiesiog užuodžiau. Visas savo paslaptis guldau juodu ant balto, kad tik skaitytojas prabustų ir imtų mąstyti, kad suprastų, kaip mąstau aš. Kad aklai nesektų instrukcija ir nepirktų visko iš eilės, ką siūlo parduotuvėse. Viskas yra gerokai paprasčiau, jei vadovausitės elementariausia logika. Kartais tiesiog užtenka plačiai atmerkti akis ir pamatyti, kad dekoruoti galima paprasčiau, pigiau ir taip pat kokybiškai. 

Nekalbėsiu apie dekupažo istoriją, neabejoju, kad ją jau žinote. O jeigu dar ne, tai tikrai atrasite ją bet kokioje kitoje knygoje apie dekupažą.  

Ši knyga – mano dekoravimo dienoraštis, kurį atiduodu jums, tikėdamasi, kad pravers.

Lina Jaruševičiūtė

***

Arbata su...

Arbata su medumi, arbata su cukrumi, arbata su meile, arbata su žemuogėmis, arbata su ISTORIJA.  Ši istorija gimė prieš septynerius metus.

Ant dangtelio:
kartais norisi… arbatos, istorijos prie jos. Noriu jums papasakoti trumputę istoriją apie vieną seną miestą. Mano miestą, kurį pamilau jo dar nepažinodama, nesapnavus.

Mano miestas
Gražiausia mano miesto gatvė tarsi nutryptas kilimo vidurys. Kažkada ji mirgėjo nuo spalvotų vitrinų lempelių, žibintai vakarais skleidė jaukią šviesą. Kaip drovūs įsimylėjėliai, po medžiais glausdavosi nugarom suoleliai. Fontanas naktimis dainuodavo krištolines serenadas žvaigždėms. Netgi oras buvo persmelktas paslaptingos meilės, grožio, ramybės. Visi atrodė laimingi…
Aplink tikra klampynė, balos. Kas žingsnis į visas puses tyška purvas, prie apskretusių namų glaudžiasi elgetos, už pašto riejasi kaimynai, vitrinos papuoštos pigiais blizgučiais,fontanas nedainuoja, o verkia.
Jie sugriovė tą stebuklingą erdvę, nes yra abejingi ir miestui ir sau… Žmonės nesusimąstę praeina, pralekia, niekada nesustoja, neįkvepia vis dar meile dvelkiančio oro.
Mano kambaryje yra kilimas, seniai valytas, ištryptu viduriu. Jo kraštai dar visai gražūs! Ir jis primena mano miestą: purviną visų trypiamą, bet dar turintį gražių lopinėlių. Ir aš jį myliu, nes tai mano miestas, o jame yra mano kilimas.

Ši istorija apie Kauną ir Laisvės alėją. Ir kilimas, iš tiesų, toks buvo su žaliom ir raudonom juostelėm kraštuose.


kurkime kartuŠiuo ženklu žymimos rankdarbių knygos, skirtos visiems atradusiems ir atrasiantiems nepakartojamą įkvėpimo jausmą kurti sau ir kitiems.
Kiekvienoje knygoje rasite išsamių lengvai ir paprastai įgyvendinamų projektų aprašymų, gaminimo instrukcijų, dekoravimo technikų pamokų, naudingų praktinių patarimų ir gausybę įvairių idėjų, kaip pasigaminti įspūdingų dirbinių, dovanų, atnaujinti namų interjerą ir tuo pat metu smagiai ir įdomiai praleisti laiką.
Žuvytė kviečia kurti kartu ir išlaisvinti savo fantaziją. Tu tai gali!

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos: 1001 idėja.

Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos: 1001 idėja.

11 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: