Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras ir jo epocha Padidinti

Tik internetu

Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras ir jo epocha

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

14,48 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9955-80-400-0
Leidimo metai2007
SudarytojasDaiva Steponavičienė
Įrišimaskietas
Psl.240
Formatas (mm)185x230
LeidyklaVilniaus pilių valstybiio kultūrinio rezervato direkcija

Apie prekę

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos išleistoja „Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras ir jo epocha“ yra straipsnių rinkinys, kurį sudaro 2006 m. lapkričio mėn. Vilniuje vykusios tarptautinės mokslinės konferencijos „Lietuvos didžiojo kunigaikščio Aleksandro dvaro kultūra“, surengtos minint Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Aleksandro Jogailaičio mirties penkių šimtų metų sukaktį, pranešimai.

Rinkinyje publikuojami Vilniaus, Šiaulių ir Kauno universitetų, Lietuvos istorijos, Lietuvos literatūros ir tautosakos bei Kultūros, filosofijos ir meno institutų, Lietuvos nacionalinio muziejaus, Kultūros paveldo centro tyrinėtojų straipsniai. Leidinyje savo tyrinėjimus pristato ir užsienio svečiai – Maskvos, Minsko ir Poznanės mokslininkai.

Ši knyga – bandymas pažvelgti į vieno iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų asmenybę ir valdymą, pradedant tarptautine krašto padėtimi ir baigiant dvaro muzikine kultūra. Aleksandras – vienintelis Lietuvos ir Lenkijos valdovas, palaidotas Vilniaus katedroje.

Leidinys turėtų patraukti ne tik specialistų, istorikų, kultūrologų ir pedagogų, bet ir Lietuvos istorija besidominčios visuomenės dėmesį.

Knygos viršelį puošia Aleksandro Jogailaičio atvaizdas iš M. de Mechovia, Chronica Polonorum, Cracovia, 1521.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras ir jo epocha

Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras ir jo epocha

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: