Globalizacija ir kultūra Padidinti

Globalizacija ir kultūra

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

4,30 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9785417008436
AutoriusTomlinson John
Leidimo metai2002
Įrišimasminkštas
Psl.254
Formatas (mm)160x240x15
Leidykla„Mintis"
VertėAuksė Mardosaitė

Apie prekę

Paskutiniai tiražo egzemplioriai. Knygų viršeliai gali turėti įbrėžimų ar kitų pažeidimų, knygos bloko šonai gali būti šiek tiek ištepti.

Knygos autorius John Tomlinson yra Notingemo Trento universiteto Tarptautinės komunikacijos ir kultūros tyrimų centro direktorius.

 Šioje knygoje kalbant apie globalizaciją pirmą kartą socialinė teorija siejama su kultūros studijomis. Knygos pradžioje nagrinėjama sąsaja tarp globalizacijos proceso ir šiuolaikinio kultūros pokyčio, kuri toliau siejama su socialine bei kultūrine modernybe. Autoriaus pateikiama plati analizė atskleidžia, kokia sudėtinga ir dviprasmiška yra globaliosios modernybės „išgyvenama“ patirtis. J. Tomlinson teigia, kad jau galima įžvelgti, kaip silpnėja sąsaja tarp kultūrinės patirties ir teritorinės vietovės. „Netolygus“ šios patirties pobūdis aptariamas remiantis pirmojo ir trečiojo pasaulio visuomenėmis, drauge pateikiama argumentų apie kultūrų hibridizaciją ir ypatingą komunikacijų technologijų bei žiniasklaidos vaidmenį „deteritorizacijos“ procese. Knygos pabaigoje aptariama kosmopolitizmo kultūros politika.

Knyga sudomins sociologijos ir žiniasklaidos, kultūros ir komunikacijų mokslų studentus, taip pat visus, kurie domisi globalizacija.

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Globalizacija ir kultūra

Globalizacija ir kultūra

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: