Sigmundas Freudas savo laikais ir mūsų dienomis Padidinti

Sigmundas Freudas savo laikais ir mūsų dienomis

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

22,20 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9955-739-56-2
AutoriusElisabeth Roudinesco
Leidimo metai2016
Įrišimasminkštas
Psl.528
Formatas (mm)160x230x40
Leidykla„Charibdė"
prancūzų kalbos
VertėRūta Zapolskienė

Apie prekę

Sigmundas Freudas – psichoanalizės pradininkas, vienas ryškiausių modernybės mąstytojų, vis dar nėra labai gerai žinomas Lietuvos visuomenei. Nors Lietuvoje yra išleista S. Freudo veikalų, tačiau nei autoriaus asmenybė, nei jo veikla nėra iki šiol plačiau analizuota lietuviškai. Tam tikra prasme tai buvo tabu ir visam pasauliui iki šiol. Psichoanalizės atsiradimas labai susijęs su tradicinės šeimos evoliucija. Elizabeth Roudinesco – prancūzų akademikė, istorikė ir psichoanalitikė, Istorijos departamento vadovė Paryžiaus VII Deniso Diderot universitete nuo 1991 m. – šią spragą užpildė publikuodama knygą "Sigmundas Freudas savo laikais ir mūsų dienomis". Tai didelis beveik 600 p. veikalas, kuriame gavusi prieigą prie Sigmundo Freudo archyvų – pacientų ligos istorijų ir S. Freudo laiškų (anksčiau šiuo palikimu neleido naudotis S. Freudo paveldėtojai) garsioji mokslininkė pateikė naują medžiagą apie vieniečio gydytojo, psichoanalizės pradininko, gyvenimą ir veiklą.

Dėl dešimtmečius trunkančių apologetinių komentarų ir aštrios kritikos sunku suprasti, kas buvo Sigmundas Freudas. Po pastarųjų kritinės literatūros apibendrinimų tyrinėtojams atsivėrė naujų archyvų ir tapo prieinama didelė dalis korespondencijos. Tai puiki proga sugrįžti prie temos, juoba kad dar galima daug papasakoti apie žmogų ir jo kūrinius (darbus).

Psichoanalizės kūrėjas pirmiausia yra Gražiosios epochos vienietis, Austrijos-Vengrijos imperijos pavaldinys, vokiškojo ir žydiškojo švietimo idėjų skelbėjas. O pati psichoanalizė buvo romantiškojo ratelio kolektyvinis kūrinys. Čia Freudas leido laisvai lietis savo susižavėjimui iracionalumu, okultiniais mokslais, lengvai savo draugus versdamas priešais. Jis buvo Faustas ir Mefistofelis viename. Jis buvo konservatoriškų politinių pažiūrų labai modernus mąstytojas, savo veiksmais dėl proto ir švietimo idėjų dažniausiai prieštaraujantis savo kūrybai.

Štai koks jis buvo savo laikais, savo šeimoje, apsuptas kolekcijų, moterų, vaikų, šunų. Dažnai dėl kraštutinumų būdavo apimtas pesimizmo ir labai dvejojo prieš tremtį į Londoną, kur nutrūks jo gyvenimas.
Štai koks jis mūsų laikais, savo abejonėmis, nesėkmėmis, aistromis keliantis mums dar daugiau klausimų.

Elizabeth Roudinesco – prancūzų akademikės, istorikės ir psichoanalitikės, Istorijos departamento vadovės Paryžiaus VII Deniso Diderot universitete – knyga FREUDAS SAVO LAIKAIS IR MŪSŲ DIENOMIS yra veikalas, kuriame, gavusi prieigą prie Sigmundo Freudo archyvų JAV ir Vienoje – pacientų ligos istorijų ir S. Freudo laiškų, mokslininkė pateikė naują medžiagą apie vieniečio gydytojo, psichoanalizės pradininko, gyvenimą, veiklą ir įžvalgas, išsklaidydama daugelį šią asmenybę supusių mitų.

E. Roudinesco analizė padėjo įrodyti, kad didžioji XX a. literatūros dalis patyrė froidizmo ir psichologinės medicinos įtaką, paremtą "susinaikinimo" teorija. Jos naudojamas biografijos tyrimo modelis, paremtas tėvo pradininko figūra leidžia daug giliau suprasti patį Freudą, jo santykius su šeima, vaikais, pacientais, draugais ir priešais, moterimis bei padeda geriau suvokti jo psichoanalizę.

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Sigmundas Freudas savo laikais ir mūsų dienomis

Sigmundas Freudas savo laikais ir mūsų dienomis

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: