Nusikaltimai "prie Smetonos": rezonansinių tarpukario Lietuvos baudžiamųjų bylų studija Padidinti

Nusikaltimai "prie Smetonos": rezonansinių tarpukario Lietuvos baudžiamųjų bylų studija

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

8,50 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9789955656548
AutoriusBernardas Gailius
Leidimo metai2008
Įrišimasminkštas
Psl.191
Formatas (mm)140x210x10
Leidykla„Aidai"

Apie prekę

Knygoje "Nusikaltimai "prie Smetonos": rezonansinių tarpukario Lietuvos baudžiamųjų bylų studija" pristatomas keleto didžiausio atgarsio tarpukario Lietuvoje susilaukusių baudžiamųjų bylų istorinis tyrimas. Naudodamas publicistinį stilių ir sumaniai sukurdamas intrigą, autorius pasakoja kažkada garsiai nuskambėjusius, o šiandien jau primirštus įvykius, iš naujo įvertindamas įvairias jų versijas ir atskleisdamas paslaptis. Apie visuomenę daug pasako tai, ką joje laiko nusikaltimu. Nors sudaryta kaip atskirų pasakojimų rinkinys, knyga suteikia daug bendrų žinių apie nusikaltimus, jų tyrimą ir nusikaltėlius tarpukario Lietuvoje ir yra vertinga kaip kultūros (subkultūros) istorijos studija. O istorinis nusikaltimų tyrimas yra tarsi žvilgsnis į visuomenę ir valstybę kitu kampu, "iš apačios". 

"Ši knyga unikali. Tai - atsakingas, autentiškas šaltinis paremtas rezonansinių tarpukario bylų tyrimas. Teisės, kultūros istorikai, antropologai  atsivers ją kaip mokslo veikalą. Žmonės norintys pajusti anų, kaip sakoma, Smetonos, laikų alsavimą skaitys knygą nelyg romaną. 
Dėmesys detalių tikrumui, Kauno ir provincijos kasdieniai, gyvas žodis, asmenų charakteristikos džiugins ir griežtus mokslininkus, ir norinčius tiesiog patirti skaitymo malonumą. Ar dar buvo tokia knyga tokia tema?"

Bernardas Gailius (g. 1981) - istorikas, teisininkas, parašė ir išleido knygą "Partizanai tada ir šiandien" (2006). Mokslinį darbą dirba Vilniaus universitete. 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Nusikaltimai "prie Smetonos": rezonansinių tarpukario Lietuvos baudžiamųjų bylų studija

Nusikaltimai "prie Smetonos": rezonansinių tarpukario Lietuvos baudžiamųjų bylų studija

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: