Lietuviškų tradicijų skrynelė Padidinti

Lietuviškų tradicijų skrynelė

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

19,60 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9786094420689
AutoriusLibertas Klimka
Leidimo metai2014
Įrišimaskietas
Psl.424
Formatas (mm)190x275x25
Leidykla„Didakta“

Apie prekę

Knygoje „Istorijos vėjų pagairėje“ du profesoriai mokslo istorikai – Juozas Algimantas Krikštopaitis ir Libertas Klimka apžvelgia Lietuvos švietimo ir mokslo raidos esminius etapus, parodydami jų svarbą tautos ir valstybės istorijoje. Šios įžvalgos konkretinamos, pateikiant istorijos epizodus tų įvykių ar reiškinių, kurie esmingai skatino visuomenės raidą Lietuvos valstybingumo link. Teikiama taip pat žinių apie asmenis, kurių veikla labiausiai stimuliavo politikos, kultūros ir mokslo tapsmą mūsų krašte. Istorijos suvokimas būtinas ateities prognozavimui ir konstravimui.
Mokslininko pasiekimai ir laimėjimai yra ir visos tautos pasididžiavimas, puikiausia galimybė būti matomais pasaulio bendrijoje. Ne mažiau jie svarbūs kaip sektinas pavyzdys jaunimui, taigi apskritai yra labai svarbūs visuomenės istorinei sąmonei ugdyti, kartu ir tautos tapatybei rastis, o tai stiprina valstybę. Kaip Kristupo Kolumbo šlovę sau skiria ne viena šalis, taip ir Kazimiero Semenavičiaus ar kurio kito Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės veikėjo tautybė bei nuopelnai domina kaimynus. Mokslo istorijos užduotis – formuoti visuomenėje teisingą, taigi istorinį požiūrį į praeities kultūros, švietimo ir mokslo raidą.

Libertas Klimka – lietuvių fizikas, gamtos mokslų daktaras, etnologas, mokslo istorikas, Lietuvos edukologijos universiteto profesorius, naujų tarpdisciplininių mokslo šakų – paleoastronomijos ir etnokosmologijos – pradininkas Lietuvoje.
Lietuvos etnokosmologijos muziejaus mokslinis vadovas, kultūros vertybių apsaugos departamento ekspertas. Yra parašęs per tūkstantį įvairių mokslo ir mokslo populiarinimo straipsnių, bendradarbiauja su laikraščiais, žurnalais, dalyvauja Lietuvos radijo ar televizijos laidose.
Juozapas Algimantas Krikštopaitis – Lietuvos mokslo istorikas ir filosofas, chemikas, eseistas, habilituotas humanitarinių mokslų daktaras.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Lietuviškų tradicijų skrynelė

Lietuviškų tradicijų skrynelė

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: