Eichmanas Jeruzalėje. Ataskaita apie blogio banalumą Padidinti

Eichmanas Jeruzalėje. Ataskaita apie blogio banalumą

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

14,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-6094-500-25-1
AutoriusArendt Hannah
Leidimo metai2015
Įrišimasminkštas
Psl.408
Formatas (mm)145x215
Leidykla„Aidai"
anglų kalbos vertė Vilius Bartninkas

Apie prekę

Apie ką ši knyga? Pirmas, paprasčiausias atsakymas – apie Holokaustą ir vieną jo strategų. Tačiau tai ne visa tiesa. Taip, ši knyga ir apie Holokaustą – glausta, tiksli, aiški, informatyvi, parašyta stebinančiai (gal net piktinančiai) ramiu stiliumi. Tačiau vien dėl to ji nebūtų nuolat perleidžiama, verčiama, skaitoma, diskutuojama jau pusę šimtmečio. Tai vienas įspūdingiausių apmąstymų apie blogio šaknis žmoguje, apie tai, kaip lengva prarasti žmogiškumą, kokia plona riba tarp „padoraus“ žmogaus ir niekšo. Blogyje nėra nieko kerinčio, nieko romantiško. Blogis yra banalus – sako mąstytoja. Jis glūdi paprastame beminčiame žmoguje.

Vertėjas Vilius Bartninkas, daug laiko skyręs Hannos Arendt minties tyrimams, taip pat yra paskelbęs darbų, skirtų Antikos bei Lietuvos politinei filosofijai, išvertęs Platono dialogą apie draugystę „Lisidas“. Šiuo metu yra filosofijos doktorantas Kembridžo universitete.

Įvado autorius Simas Čelutka baigė filosofijos bakalauro studijas Vilniaus universitete, Londono universitete (UCL / Queen Mary) įgijo politinės minties ir idėjų istorijos magistro laipsnį. Tyrinėja politinę filosofiją, yra paskelbęs ne vieną mokslinį straipsnį. Dirba tarptautinėje leidykloje „Telos Press“.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Eichmanas Jeruzalėje. Ataskaita apie blogio banalumą

Eichmanas Jeruzalėje. Ataskaita apie blogio banalumą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: