Lietuvių tautinis kostiumas: pirštinės ir kojinės. Padidinti

Lietuvių tautinis kostiumas: pirštinės ir kojinės.

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

12,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-5-417-01066-8
AutoriusDalia Bernotaitė-Beliauskienė
Leidimo metai2013
Įrišimaskietas
Psl.256
Formatas (mm)175x223
Leidykla„Mintis"

Apie prekę

Paskutiniai tiražo egzemplioriai. Knygų viršeliai gali turėti įbrėžimų ar kitų pažeidimų, knygos bloko šonai gali būti šiek tiek ištepti.

Šioje knygoje pristatoma nedidelė Lietuvos dailės muziejaus liaudies tekstilės rinkinio dalis - mezginiai.  Leidinyje apžvelgiama pirštinių, kojinių ir šiais laikais madingų riešinių mezgimo tradicija Lietuvoje, raštų ir spalvinių derinių savitumai.

Publikuojama beveik 4oo pirštinių, kojinių, riešinių pavyzdžių, megztų ir tradiciniais lietuvių liaudies, ir inovatyviais ornamentais. Jų autorės paprastos kaimo močiutės ir tautodailininkės.

Anksčiau mezgimas buvo laikomas pigiu būdu originaliai pasipuošti. Dabar kiekvienas jį vertiname skirtingai. Vieniems tai pomėgis, malonumas, būdas atsipalaiduoti, aistra, kūryba ar net gyvenimo būdas, kitiems darbas, verslas, tretiems beprasmis laiko gaišimas. Ši knyga skirta tiems, kurie mano, kad rankdarbiai Lietuvoje vėl grįžta į madą.

Dalia Bernotaitė-Beliauskienė - etnografė, istorikė, Lietuvos dailės muziejaus liaudies tekstilės rinkinio saugotoja ir tyrinėtoja, muziejuje dirbanti nuo 1985 m., daug metų dalyvaujanti ekspozicijose lietuvių materialinei ir dvasinei kultūrai rinkti. Straipsnių apie lietuvių liaudies audinius ir drabužius, katalogo „Lietuvių moterų drobulės" (2004) autorė, kelių leidinių ir katalogų bendraautorė ir sudarytoja.

Knygos peržiūra:

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Lietuvių tautinis kostiumas: pirštinės ir kojinės.

Lietuvių tautinis kostiumas: pirštinės ir kojinės.

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: