Kažkas tokio labai tikro. Nepaklusniosios sovietmečio visuomenės istorijos Padidinti

Tik internetu

Kažkas tokio labai tikro. Nepaklusniosios sovietmečio visuomenės istorijos

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

12,90 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-8120-13-4
Leidimo metai2015
SudarytojasAinė Ramonaitė, Jūratė Kavaliauskaitė, Valdemaras Klumbys
Įrišimaskietas
Psl.480
Formatas (mm)180x250
Leidykla„Aukso žuvys"
DailininkasDalia Šimavičiūtė

Apie prekę

Knygoje „Kažkas tokio labai tikro. Nepaklusniosios sovietmečio visuomenės istorijos“ skaitytojai ras dvidešimt penkis įtraukiančius pasakojimus – gyvenimo istorijas žmonių, sovietmečiu gyvenusių kitokį gyvenimą nei didžioji ano meto visuomenės dalis. Tai pasakojimai amžininkų, neįsitekusių nykioje, absurdo ir melo pritvinkusioje sovietinėje kasdienybėje, ieškojusių kažko tikro ir norėjusių gyventi savo autentišką gyvenimą, nepaisant kainos, kurią už tai teko sumokėti.

Istoriko dr. Aurimo Švedo  vertinimu, „ši knyga yra intriguojanti kelionė laiko mašina į sovietmečio epochą, kuri vis dar šalia mūsų, tačiau su kiekviena diena tampa vis mažiau pažįstama ir suprantama“.

Kiekvienas knygos skaitytojas ras savitą jį dominantį pjūvį: vieni galbūt ieškos informacijos apie pogrindžio veikimo taktikas ar legendines sovietmečio nepaklusniosios visuomenės asmenybes, kitiems rūpės akistatos su sistema patirtys ar alternatyviosios minties filosofinės ištakos. Treti galbūt skaitys šią knygą kaip grožinę literatūrą, kurioje gausu ir dramatiškų išgyvenimų, trilerio vertų nuotykių, ir gilių pasaulėžiūrinių apmąstymų.

„Skaitant plačiajai visuomenei mažiau žinomų žmonių pasakojimus kyla įspūdis tarsi atrastum naują, nepažintą ir be pėdsakų dingti galėjusį kitokį pasaulį. Gyvai skambančiuose, natūralia kalba perteiktuose pokalbiuose atsiskleidžiantys intensyviai kultūra, menu, religija gyvenusių žmonių ir valdžios santykiai, dramatiškos psichologinės situacijos, laisvo gyvenimo ieškojimas ciniškos kontrolės atmosferoje sudomins ne tik istorikus, profesionalius kultūros tyrinėtojus, bet neabejotinai tai bus puikus šaltinis rašytojams, dramaturgams, scenaristams ir visiems, ateityje kursiantiems sovietmečio pasakojimą. O dabartimi ir teksto malonumu gyvenantis skaitytojas pajus įtempto trilerio skonį“, – pritaria knygą recenzavęs poetas, eseistas ir literatūros kritikas Rimantas Kmita.

APIE AUTORIUS

Ainė Ramonaitė – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė, tyrinėja Lietuvos visuomenės nuostatas ir politinį elgesį, pastaruoju metu gilinasi į nesisteminius socialinius tinklus ir visuomenės nepaklusnumo formas sovietmečiu.

Jūratė Kavaliauskaitė – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) lektorė, domisi politine reprezentacija ir komunikacija, pastaraisiais metais nagrinėja sovietmečio nonkonformistinių socialinių erdvių ir sambūrių identiteto politiką.

Valdemaras Klumbys – Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto lektorius, tyrinėja sovietinės Lietuvos pogrindžio ir kitų kultūrinių rezistencijos formų istoriją, sovietmečio intelektualų istoriją, sąveiką tarp sovietmečio valdžios atstovų, ideologijos ir visuomenės, taip pat tarp oficialaus ir pogrindinio gyvenimo bei simbolių. 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Kažkas tokio labai tikro. Nepaklusniosios sovietmečio visuomenės istorijos

Kažkas tokio labai tikro. Nepaklusniosios sovietmečio visuomenės istorijos

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: