Parduota vasara Padidinti

Tik internetu

Parduota vasara

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

7,85 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9955-754-38-1
AutoriusRemigijus Misiūnas
Leidimo metai2014
Įrišimaskietas
Psl.224
Formatas (mm)150x215
LeidyklaBonus animus

Apie prekę

Apysaka „Parduota vasara“ trečioji knyga vaikams Remigijaus Misiūno kūryboje. Pirmoji – „Keturi muškietininkai iš antrosios laiptinės“ išleista 2006 metais, antroji – „Sutrumpintas meilės terapijos kursas“ –2009 metais. „Sutrumpinto meilės terapijos kurso“ – apysakos, kuri buvo „Metų knygos“ rinkimų paauglių kategorijos penketuke, – autorius Remigijus Misiūnas tęsia nuotaikingą pasakojimą apie dar vieną paauglystės vasarą.

Baigęs trumpą terapijos kursą pionierių stovykloje, išsigydęs nuo pirmosios meilės kančių, jaunasis herojus vėl pajunta sunkios ligos simptomus. Draugų pramintas Rokfeleriu (o trumpiau – Rokiu), vieną 1979-ųjų birželio dieną jis susigriebia naują karštinę – nenumaldomą norą tapti milijonieriumi. 

Po gilių apmąstymų bei pastangų suprasdamas, kad tuometėje jo gyvenamoje teritorijoje ir santvarkoje tai neįmanoma, Rokis nusprendžia pasitenkinti bent jau keliais šimtais rublių ir pradeda dirbti provincijos masto spartuoliškoje kiaulidžių komplekso statyboje.

Netrukus jaunasis maksimalistas įsitikina, kad ir dėl kelių šimtų tenka paplušėti beveik taip, kaip dėl milijono...

Literatūrologas dr. Kęstutis Urba apie šios knygos autorių rašė: „Ironiškas R. Misiūno balsas skatina prisiminti gražiausius Račicko, Jurgio Kunčino prozos puslapius, o dar ryškiau už jų šmėžuoja jaunasis Saulius Šaltenis. Būtina atkreipti dėmesį ir į autoriaus išprusimą: minimi, tiksliai pristatomi konkretūs to meto literatūros kūriniai, kino filmai, populiariosios muzikos žvaigždės, tikrai dariusios poveikį ir mūsų, vyresniųjų, kartos sąmonei.“

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Parduota vasara

Parduota vasara

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: