Lietuvių mitologija. Iš Norberto Vėliaus palikimo. 1 tomas. Padidinti

Tuštumos era. Esė apie šiuolaikinį individualizmą.

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

7,25 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-5-417-01071-2
AutoriusGilles Lipovetsky
Leidimo metai2013
Įrišimasminkštas
Psl.184
Formatas (mm)145x235
Leidykla„Mintis"
prancūzų kalbos vertė Elena Belskytė

Apie prekę

Paskutiniai egzemplioriai, knygų viršeliai gali turėti įbrėžimų ar kitų pažeidimų.

Penkiose knygose „Tuštumos era" pateiktose esė prancūzų filosofas ir sociologas Žilis Lipoveckis (Gilles Lipovetsky) žvelgia šiuolaikinės, arba post-moderniosios, Vakarų visuomenės raidą skirtingais kampais, bet vedinas pagrindinės idėjos: vyksta „antroji individualistinė revoliucija". Praeityje liko didieji tikslai, utopinės viltys, kontrkultūra. Socialinių revoliucijų era baigėsi. Dabar dėmesys nukreiptas į save,į tikrojo savęs ir savo intereso paieškas. Bendrieji visuomenės reikalai stumiami į šalį. Svarbiausia — asmens laisvė, kūnas ir seksas. Tik štai kas nutinka: kuo laisvesni papročiai, tuo stipresnis tuštumos jausmas. Tai narcisizmo eros ženklai. Neoindividualizmo laikų dvasią autorius atskleidžia analizuodamas visuotinės vilionės, grynojo abejingumo, narcisizmo, kaip gyvenimo strategijos, humoro visuomenės ir smurto moderniosiose visuomenėse reiškinius.

Dabartiniame gyvenime įsigali nauja laiko dvasia. Po maištingų ekspansijos laikų atėjo abejingumo ir narcisizrno era.
Ilgą laiką vyravusią suvienodinimo logiką keičia destandartizacija ir visuotinė įvairių formų vilionė, nuolat plečianti pasirinkimo spektrą. Hedonistinių nuostatų valdomas ir autoritetų nepripažįstantis individas nori nuolat rinktis ką nors nauja, kad ir kas tai būtų: pramoga, politika ar religija.
Ideologinį iškilmingumą vis labiau išstumia visuotinis humoristinis stilius. Komizmas, karnavalinis viduramžiais, dabar yra žaismingas.
Šaipymasis, taip pat ir iš savęs, plinta net ir politikos srityje (pavyzdžiui, komiko kandidatavimas prezidento rinkimuose).
Naująją demokratijos erą išsivysčiusiose demokratijose žymi ir švelnėjantys papročiai bei iš esmės pasikeitęs smurto vaizdinys. Vis dėlto smurtas, nors galutinai pašalintas iš istorijos projekto, dar brutaliau reiškiasi kriminaliniuose sluoksniuose.
Įsigalėjus individualizmui Vakarų demokratinės visuomenės įžengė „postmodernybės" erą.

Žilis Lipoveckis (Gilles Lipovetsky) (g. 1944 m.) yra filosofas ir sociologas, Grenoblio universiteto profesorius. Visuomenės analizės tarybos narys, Nacionalinės programų tarybos narys (iki 2005 m.), asociacijos „Valdymo pažanga" ekspertas konsultantas, Tvarios aplinkos stebėjimo komiteto narys. Garbės legiono kavalierius. Tyrimo sritys: vertybių sistemos, gyvenimo būdo ir elgsenos pokyčiai Vakarų visuomenėse. Dirba kelių Europos šalių stambių pramonės ir bankų grupių seminaruose ir konferencijose, skirtose verslo etikos problemoms, ir jvairių pasaulio šalių moksliniuose seminaruose individualizmo, prabangos, vartojimo ir gyvenimo būdo temomis. 1983-2012 m. publikavo 13 knygų.

Knygos peržūra:

 

 

Knygų serija STUDIJOSSocialinių ir humanitarinių mokslų knygų serija, skirta studijuojantiems ir visiems, ieškantierns išsamių pamatinių dalyko žinių.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Tuštumos era. Esė apie šiuolaikinį individualizmą.

Tuštumos era. Esė apie šiuolaikinį individualizmą.

2 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: