Pilnavertė Jūsų vaiko mityba. Kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą Padidinti

Tik internetu

Pilnavertė Jūsų vaiko mityba. Kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

10,10 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-95571-0-6
AutoriusPatrick Holford, Deborah Colson
Leidimo metai2014
Įrišimasminkštas
Psl.260
Formatas (mm)135x215
LeidyklaDvi tylos
anglų kalbos vertė Dovilė Vaišvilaitė-Akdere

Apie prekę

Visi norime, kad mūsų vaikai būtų sveiki ir laimingi, protingi ir kūrybingi, kad turėtų viską, ko jiems prireiks kokybiškam ir laimingam gyvenimui. Apsupame juos meile ir dėmesiu, darome viską, kad jie idealiai vystytųsi fiziškai, protiškai ir emociškai. Mokome juos vaikščioti ir kalbėti. Patys skaitome knygas apie tai, kaip būti geriems tėvams ir stengiamės nekartoti kitų klaidų. Tačiau ar susimąstome, kad kiekvienas vaiko žingsnis –nesvarbu, ar jis dar tik pradeda vaikščioti ar jau užmezga pirmuosius  paaugliškus santykius – priklauso nuo to, kaip funkcionuoja jo organizmas? O tai didžia dalimi lemia mityba.

Knygos autoriai, vaikų mitybos srityje dirbdami jau dvidešimt metų, šiame leidinyje nuosekliai parodo, ką jūsų vaikui reiškia sveika mityba – nesvarbu, jam suėjo vieneri ar penkiolika metų. Vartydami šios knygos puslapius sužinosite, kodėl sveikas maistas yra svarbus jūsų vaiko sveikatai ir vystymuisi, kokia angliavandenių, baltymų, riebalų ir kitų medžiagų įtaka vaiko organizmui. Knygoje rasite atsakymus apie tai, kokį poveikį vaikams daro cukrus, ką reiškia glikeminis maisto produktų indeksas (GI), kokia gerųjų ir kenksmingų riebalų įtaka sveikatai.

Autoriai pateikia daug informacijos apie maisto produktus, kurie gerina vaiko mąstymą ir didina protinį lavėjimą. Čia rasite mitybos sprendimus, kurie maksimaliai pagerins jūsų vaiko fizinę ir emocinę sveikatą, padės pažaboti astmą, nemigą, nutukimą, autizmą ir dažnai pasikartojančias infekcijas.

Svarbus knygos akcentas - autorių patarimai, kaip visas šias žinias pritaikyti praktiškai, gebant formuoti teisingus vaikų valgymo įpročius, netinkamus produktus keičiant sveikomis ir gardžiomis alternatyvomis.

Didžiausia dovana, kurią galime padovanoti vaikui, tai sveiko ir pilnaverčio gyvenimo startą. Lemiamą vaidmenį atlieka tinkamai subalansuota mityba, kuri padeda vaikams išsaugoti aiškų mąstymą ir sutelkti dėmesį, išlikti energingiems, laimingiems ir sveikiems. Tai ir yra šiosknygos pagrindinis tikslas.

Patrikas Holfordas – vienas populiariausių apie sveiką mitybą rašančių specialistų Didžiojoje Britanijoje, veiklai subalansuotos mitybos instituto (Institute for Optimum Nutrition, ION), įkūrėjas. Tai labdaringas ir nepriklausomas švietimo fondas, kurio tikslas –mokyti visuomenę sveikai maitintis ir vykdyti su mityba susijusius tyrimus; šiuo metu ION yra viena prestižiškiausių klinikinės mitybos specialistus ruošiančių mokymo įstaigų. Autorius savo knygose pateikia moksliniais faktais pagrįstą inovatyvų požiūrį į kasdienę mitybą.

Ką apie knygą sako Lietuvos specialistai:
Knygoje daug dėmesio skiriama sveikai, vaikų fizinę ir protinę veiklą skatinančiai mitybai. Šią knygą rekomenduočiau visiems, kurie nori, kad vaikai jų augų sveiki ir laimingi.
dr. Rūta Rokaitė, LSMU Vaikų ligų klinika, gyd. vaikų gastroenterologė – dietologė

Mityba kartu su kitais veiksniais lemia sėkmingą kūdikių ir vaikų fizinį vystymąsi. Ši knyga supažindina ir ugdo tinkamą mūsų supratimą apie pilnavertę vaiko mitybą ir jos poveikį organizmui.
Jurgita Skiotytė, kineziterapeutė

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Pilnavertė Jūsų vaiko mityba. Kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą

Pilnavertė Jūsų vaiko mityba. Kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą

19 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: