Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XXI a. pradžios.

Nauja prekė

13,90 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-609-95289-1-5
Leidimo metai2013
SudarytojasAuksė Kancerevičiūtė, Neringa Kažukauskaitė
Įrišimasminkštas
Psl.344
Formatas (mm)190x240
Leidykla„Vaizdų kultūros studija“

Apie prekę

„Fotografija tai tiesa. O kinas – tiesa, pasikartojanti 24 kadrus per sekundę“, – sakė legendinis Naujosios bangosrežisierius Jeanas-Lucas Godard’as. Beje, žymiajam kūrėjui taip pat priklauso posakis, kad „kinas yra gražiausia pasaulio apgaulė“... Prieštaringas, nuolat kintantis, veržlus ir maištingas – taip galima apibūdinti XX a. vidurio ir antrosios pusės kiną. Būtent tada kinematografija tapo labai įvairi, o skirtingose šalyse nuvilnijo naujosios kino bangos. Įkvėpti prancūzų, savitų kino raiškos būdų ieškojo vokiečiai, britai, amerikiečiai, čekai, rumunai...

Kasmet, tiksliau, kas mėnesį, pasirodydavo filmai, šiandien vadinami šedevrais. Brandžiausius darbus sukūrė Alfredas Hitchcockas, Ingmaras Bergmanas, Federico Fellini, Robert’as Bressonas, Andrejus Tarkovskis, Stanley Kubrickas, Luisas Buñuelis, Michelangelo Antonioni ir kt.

„Į kiną, piliečiai!“ – tarsi šaukė 8-ojo dešimtmečio režisieriai, išdrįsę nagrinėti aktualias politines, istorines, socialines temas. Ankstesnius filmus ir judėjimus ėmė cituoti postmodernistinis kinas, tarptautinį pripažinimą pelnė Vidurio ir Tolimųjų Rytų filmai. 

Antroje „Trumpos kino istorijos“ dalyje aptariami didieji pasaulio kino atradimai, judėjimai, tendencijos ir klasika tapę filmai. Knyga skiriama vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams, taip pat visiems, norintiems geriau pažinti ir suprasti kinematografijos raidą paveikusius procesus. 

Vyriausioji redaktorė Auksė Kancerevičiūtė
Leidinio sumanytoja, redaktorė Neringa Kažukauskaitė
Turinio konsultantės: Rasa Paukštytė, Živilė Pipinytė
Straipsnių autoriai: Rūta Birštonaitė, Lukas Brašiškis, Vaidas Gecevičius, Maksim Ivanov, Elena Jasiūnaitė, Goda Jurevičiūtė, Auksė Kancerevičiūtė, Neringa Kažukauskaitė, Izolda Keidošiūtė, Saulius Macaitis,  Rasa Paukštytė, Paulius Petraitis, Živilė Pipinytė, Giedrė Simanauskaitė.

 

 

Knygos pirma dalis „Trumpa kino istorija. Nuo ištakų iki Antrojo pasaulinio karo"

Trumpa kino istorija. Pirma dalis.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XXI a. pradžios.

Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XXI a. pradžios.

21 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: