Tautos drama. Pirmas tomas Padidinti

Tautos drama (1939-1953)

Nauja prekė

Dėmesio: Paskutinė prekė atsargose!

11,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-5-417-01094-1
AutoriusHenrikas Šadžius
Leidimo metai2015
Įrišimaskietas
Psl.512
Formatas (mm)180x245
Leidykla„Mintis"

Apie prekę

Monografijoje, istoriniu aspektu, analizuojamas ir nušviečiamas aktualus, naujausiųjų laikų istorijos mokslinių tyrimų objektas - XX a. lietuvių tautos istorijos stalinizmo epochos (1939-1953 m.) laikotarpis. Istorinėje apybraižoje nagrinėjama dar netolima ir neretai kontroversiškai vertinama mūsų tautos praeitis. Knygos ašis - mūsų tautos stalinizmo laikotarpio nelaimių dienos, sudaužiusios ar suluošinusios ne vieno tautiečio likimą. 

Tuo sudėtingu Lietuvai laikotarpiu, tautos istorija ir atskiro žmogaus - asmenybės istorija neretai atspindėjo jeigu ne tautos daugumos, tai bent jos atstovaujamos visuomenės grupės bei kartos likimą. Pirmoje monografijos dalyje „Tėvas ir sūnus" pateikiama dviejų neeilinių istorinių asmenybių - tėvo, gen. Stasio Zaskevičiaus ir sūnaus, jn. ltn. Algimanto gyvenimo ir veiklos ryškiausi momentai Lietuvoje vykusių politinių sistemų transformacijos laikotarpiu. Knygoje siekta atsakyti į vis dar aktualų klausimą, kodėl vieni tautiečiai palūždavo, o kiti - ne?

Tyrinėjant šį sudėtingą ir tragišką mūsų tautos istorijos laikotarpį, visada pravartu prisiminti tada buvusias sąlygas ir nedaryti skubotų ir nepagrįstų išvadų remiantis vien dabartinio gyvenimo realijomis ir tomis sukauptomis žiniomis, kuriomis mes dabartiniu metu disponuojame, bet tada nei mūsų tautos dauguma, nei patys aktyvūs pokario rezistencijos dalyviai viso to nežinojo.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Tautos drama (1939-1953)

Tautos drama (1939-1953)

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: