Laisvės kovotojų prisiminimai

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

12,20 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN978-9986-09-449-4
Leidimo metai2014
SudarytojasRomas Kaunietis
Įrišimaskietas
Psl.724
Formatas (mm)180x245
Leidykla„Margi raštai"

Apie prekę

Ypatinga šios knygų serijos svarba Lietuvai: atvirai pateikiami tikri, neiškraipyti faktai apie dar ir dabar dažnai nutylimą labai tragišką  Lietuvos istorijos laikotarpį, kai žmogiškumas dažnai kirsdavosi su išdavyste, siekis išlikti gyvam -- su draugyste, sąžine  ir mirtimi.  Knygos  skirtos to herojiško bet sudėtingo laikotarpio amžininkų atminimui, jų vaikams bei anūkams, ir visiems, kam rūpi objektyvi tiesa.

“Kad žmogus prabiltų, teko jį kalbinti ne vieną kartą,- sako knygų sudarytojas R. Kaunietis.- Mano nuostata: sujungti archyvinę ir priminimų medžiagą. Iš archyvinės medžiagos gauti faktus, kada ir kas įvyko, o liudininkų prisiminimai paaiškina aplinkybes ir detales. Tik taip atkuriami tikroviški epizodai.”

Labai svarbi knygos auditorijos dalis yra jaunimas. Jaunoji karta dažnai nežino, nesupranta ir nesugeba vertinti šio laikotarpio, nes akivaizdžiai trūksta objektyvios informacijos apie pokario kovas Lietuvoje. O kad jauni žmonės domisi šia tema, parodė  kino filmo “Vienui vieni” populiarumas.

Septintąją dalį sudaro dvi knygos, į kurias sudėti skirtingo laikmečio ir įvairių kategorijų laisvės kovotojų prisiminimai. Jose skirta vietos ir neginkluoto antisovietinio pasipriešinimo dalyvių prisiminimams, yra pasakojimų iš lagerių gyvenimo. Be to, šiose knygose savo prisiminimus publikuoja Aukštaitijos, Žemaitijos, Dzūkijos ir Suvalkijos laisvės kovotojai. Antroje dalyje plačiau nušviečiama ne tik laisvės kovotojų, bet ir sovietinių okupacinių struktūrų veikla, pateikiama dalis archyvinės medžiagos apie MGB agentų, agentų smogikų veiklą įvairiuose Lietuvos regionuose. 

Aštuntoji serijos knyga (632 psl., 253 archyvinės nuotraukos) pateikia šiaurės Rytų Lietuvos - Zarasų. Ignalinos, Švenčionių, Utenos, Molėtų, Biržų, Rokiškio - rajonuose veikusių laisvės kovotojų prisiminimus, spausdinama archyvinė medžiaga apie MGB agentų smogikų veiklą, o pavardžių rodyklė leis nesunkiai  rasti knygoje minimus asmenis.

Devintoje „Laisvės kovotojų prisiminimų“ knygoje publikuojama trijų Lietuvos regionų – Žemaitijos, Aukštaitijos ir Suvalkijos – pokario kovų medžiaga. Visa tai sudaro Žemaičių apygardos Kardo (Kardų) rinktinės kovotojų, keletas Aukštaitijos krašto – Panevėžio, Radviliškio ir Pakruojo apylinkių – buvusių partizanų ryšininkų ir rėmėjų bei Tauro apygardos – Prienų, Garliavos, Pakuonio ir kt. Užnemunės apylinkių – Geležinio Vilko bei Žalgirio rinktinės laisvės kovotojų prisiminimai. Ši, kaip ir kitos serijos knygos, gausiai iliustruota archyvinėmis nuotraukomis (149 vnt.), pateikiama išsami asmenvardžių rodyklė.

Dešimtoje knygoje pateikiami Pilėnų tėvūnijos, Žaliosios rinktinės, Prisikėlimo, Žemaičių, Algimanto, Vyčio, Vytauto, Didžiosios Kovos, Dainavos, Tauro apygardų partizanų, ryšininkų, rėmėjų ir rezistentų prisiminimai, straipsniai iš archyvų, kitų leidinių. Knyga iliustruota 181 nuotrauka.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Laisvės kovotojų prisiminimai

Laisvės kovotojų prisiminimai

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: