Krikščionybės Lietuvoje istorija Padidinti

Krikščionybės Lietuvoje istorija

Nauja prekė

Dėmesio: Paskutinė prekė atsargose!

16,70 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9789955656180
Leidimo metai2006
SudarytojasVytautas Ališauskas
Įrišimaskietas
Psl.595
Formatas (mm)145x220x40
Leidykla„Aidai"

Apie prekę

Knyga "Krikščionybės Lietuvoje istorija" – tūkstantmetės krikščionybės Lietuvoje istorija. Jos ribos – nuo šv. Brunono Kverfurtiečio misijos 1009 m. iki Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutarčių pasirašymo 2000 m.
Jaunesniosios kartos istorikai čia iš naujo permąsto krikščionybės kelią į Lietuvą ir Lietuvoje, aptaria skirtingų konfesijų padėtį skirtingose epochose, atskleidžia Bažnyčių santykius su valstybe. Dėmesys skiriamas ir tikėjimo kasdienybei – parapijos gyvenimui, dvasingumo kaitai, moralinei dvasininkijos būklei.
Tai knyga, kurioje atvirai pasakojama apie krikščionybės vargus ir laimėjimus, tikinčiųjų netobulumą ir šventumą, tikėjimo aistrą ir jo netektis.
Diplomatiniai pagoniškosios valstybės vingiai bendraujant su Europa, Bažnyčios reformos sukeltos krikščionių tarpusavio kovos, tautinio atgimimo laikų kolizijos, sovietmečio išdavystės ir heroizmas jungiasi į vientisą pasakojimą, kuris baigsis tik tada, kai baigsis žmonijos istorija.

Knygos bendraautoriai: Darius Baronas, Remigijus Černius, Liudas Jovaiša, Mindaugas Paknys, Eligijus Raila, Arūnas Streikus, Paulius Subačius.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Krikščionybės Lietuvoje istorija

Krikščionybės Lietuvoje istorija

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: