Išpardavimas! Iranas – kita Mėnulio pusė Padidinti

Iranas – kita Mėnulio pusė

Nauja prekė

Šiuo metu prekės neturime

5,00 € su PVM

-9,10 €

14,10 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9786094420931
AutoriusMarius Abramavičius Neboisia
Leidimo metai2016
Įrišimasminkštas
Psl.336
Formatas (mm)165×235×20
Leidykla„Didakta“

Apie prekę

Lietuvoje nedaug žinoma apie Iraną, jo gamtą, papročius, istoriją, nors persai, svarbiausi valstybės gyventojai, yra netolimi mūsų, indoeuropiečių palikuonių, giminaičiai.
Knygos autorius, dailininkas ir fotografas, keliaudamas po Iraną į kraštą žvelgia ne istoriko ar žurnalisto akimis, o tarsi impresionistas fiksuoja ryškius, įspūdingus buities vaizdus, mini svarbius praeities ženklus – mauzoliejus, paminklus, subtiliai tapo kraštovaizdžius, perteikia dabartinio Irano režimo atmosferą, vadinamosios revoliucijos sukeltą nerimą ir įtampą, gerai pažįstamą vyresniosios kartos lietuviams. Tai laisvo žmogaus laisvas žvilgsnis į pasaulį, kuris pamažu atsiveria mums.

Marius Abramavičius Neboisia – dailininkas, poetas, fotografas, keliautojas, rašytojas, video menininkas, aitvarų meistras ir Užupio Respublikos diplomatas, šiuo metu Užupio ambasadorius Persijoje (Irane) ir Santus Spiritus. 13 metų dirbo Užupio Respublikos ambasadoriumi Tibete.
Per savo gyvenimą, būdamas šiame kūne, pristatė daugiau nei 70 autorinių fotografijos ir tapybos parodų Lietuvoje, Gruzijoje, Norvegijoje, Danijoje ir kitose pasaulio šalyse. Organizavo ne vieną akciją, festivalį, plenerą, kultūrinį renginį kviesdamas skirtingų pasaulio šalių menininkus į Užupį ir kitas pasaulio erdves.
Stato vertikales-bokštus lygumose ir kalnuose, dykumoje ir vandenyje. Keliaudamas aplankė apie trisdešimt pasaulio šalių. Be viso to, ėmė rašyti knygas. Moka dainuoti tamsoje.
Šiuo metu kuria vaizdais ir leidžia į dangų su aitvarais didžiules vėliavas.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Iranas – kita Mėnulio pusė

Iranas – kita Mėnulio pusė

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: