Šiuolaikinės gitaros pažinimas: teorija, pratimai, pastabos ir patarimai, II tomas Padidinti

Šiuolaikinės gitaros pažinimas: teorija, pratimai, pastabos ir patarimai, II tomas

Nauja prekė

25,00 € su PVM

Charakteristikos

ISBN / EAN9786099590417
AutoriusStasys Daugirdas
Leidimo metai2016
Įrišimasminkštas
Psl.227
Formatas (mm)21x30
GamintojasTrik.lt

Apie prekę

Šioje knygoje autorius dalijasi savo sukaupta patirtimi ir žiniomis. Tai antrasis leidinys, papildytas naujomis temomis apie kompoziciją, melodizavimą, improvizaciją ir aranžavimą. Dviejuose knygos tomuose nuodugniau išdėstytos pirmajame darbe – 2004 metais išleistame „Šiuolaikinės gitaros pradžiamokslyje“ – paliestos temos. Dauguma skyrių parašyti iš naujo, kituose išsamiai papildoma muzikos teorija. Be teorijos, čia rasite daug naudingų pratimų, pastabų ir patarimų. Pirmas tomas aprėpia šiuolaikiniam muzikantui svarbiausią informaciją nuo elementarios muzikos teorijos iki bliuzo.

Ši metodika grindžiama išsamia ir detalia vieno pavyzdžio analize, o ne bandymu aprėpti ir suprasti daug pavyzdžių.

Knygoje teorija ir praktinė medžiaga išdėstyta progresyviai, t. y. pradedama paprastais pavyzdžiais ir po truputį einama gilyn į mišką, tad knyga gali būti naudojama ir kaip pedagoginio darbo, dėstymo metodika. Visos temos patikrintos laiko ir praktinio darbo su mokiniais.

Antrajame tome išdėstyta medžiaga skirta labiau pažengusiems muzikantams – pradedant įvairiomis muzikinėmis figūracijomis, bibopu ir t. t., paliečiant progresyvias džiazo teorijas ir baigiant kvartine harmonija.

Pabaigoje rasite trumpą rodyklę, kurioje nurodyti knygoje vartojami terminai, jų vieta knygoje ir trumpas prasmės išaiškinimas. Gyvename informacijos pertekliaus pasaulyje, informacijos paieška žinių visatoje užima daugiau laiko negu tų žinių pasisavinimas. "Aš tikiu, kad mano nuorodos padės tiek profesionaliam muzikantui, tiek besimokančiam studentui ieškant platesnės informacijos ir suvokiant šiuolaikinius muzikinius terminus. Iš tikrųjų, mano perteikta teorijų ir metodikos esmė yra supaprastinta, po sudėtingais terminais slypi paprastumas, tik reikia ilgiau nardyti šiuose vandenyse, ir viskas taps aišku kaip dieną. Skaitykite skyrius ne vienąkart, eikite pirmyn ir grįžkite atgal, kankinkite muzikinį tekstą, kol jį pavergsite, o galiausiai pasijusite profesionalais" teigia autorius.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Šiuolaikinės gitaros pažinimas: teorija, pratimai, pastabos ir patarimai, II tomas

Šiuolaikinės gitaros pažinimas: teorija, pratimai, pastabos ir patarimai, II tomas

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: